Čuvajući uspomenu na Milivoja Martinovića, jednog od osnivača Pozorišta „Janko Veselinović“, reditelja, glumca, svake jeseni organizuje se memorijalna smotra “Pozorišni dani Milivoja Martinovića” na kojoj, publika uživa u najboljim predstavama amaterskih pozorišta iz Srbije, Hrvatske i Republike Srpske.
Decenijama je Milivoje Martinović bio stožer kulturnog života Bogatića.

Ekonomista po obrazovanju i zanimanju, glumac, slikar, reditelj, scenograf – po vokaciji. Pozorište nikad nije shvatao kao profesiju, borbu za platu i karijeru. Pozorišna igra bila mu je najveća ljubav, čarolija u kojoj je uživao, sa kojom se igrao donoseći na scenu radost i vedrinu. U njegovu čast, već 15 godina, u prvoj polovini oktobra meseca održavaju se „Pozorišni dani Milivoje Martinović Martin“.

Tih osam dana početkom oktobra meseca, kada se smotra održava, predstavljapravi praznik u ovom kraju, kako za domaće glumce, tako i za gledaoce. Kroz salu Kulturno-obrazovnog centra u Bogatiću, u tom periodu, prođe oko 2.500 ljudi, a iz večeri u veče traži se karta više. I amaterima iz drugih mesta naše zemlje ova smotra jedna je od najomiljenijih inajvažnijih, pa se često utrkuju kako bi na njoj uzeli učešće.